Hyppää sisältöön

Terhokodin saattohoidossa kuljemme rinnallasi

Terhokoti on luotettava ja turvallinen vaativan erityistason saattohoitokoti Helsingissä. Olemme vakavasti sairaan ja hänen läheistensä rinnalla silloin, kun sairaus ja kuoleman kohtaaminen vaativat erityistä ammattitaitoa.

Terhokotiin voi hakeutua, kun pitkälle edenneen sairauden hoito kotona tai tämänhetkisessä hoitopaikassa on liian vaikeaa tai raskasta. Kyse voi olla esimerkiksi poikkeuksellisen vaikeahoitoisista oireista tai vaativasta perhetilanteesta (esim. nuoret potilaat, joilla alaikäisiä lapsia).

Meille on mahdollista tulla myös omalla kustannuksella ja pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Tarvittaessa tukena on myös Terhokodin kotisairaanhoito, jossa palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon erikoistuneet sairaanhoitajat ja lääkärit tekevät kotikäyntejä noin 50 km:n säteellä pääkaupunkiseudulta.

Vaikea sairaus merkitsee aina sopeutumista uuteen tilanteeseen

Lääketieteellisen hoidon lisäksi työhömme kuuluu tuki kuoleman kohtaamiseen ja arjen helpottamiseen sairauden eri vaiheissa, sekä sairaalle itselleen että hänen läheisilleen. Olemme läsnä ja kuuntelemme.

Järjestämme läheisten sururyhmiä ja vertaistapaamisia lapsille ja aikuisille. Ammattilaisille tarjoamme koulutusta hyvään saattohoitoon ja kuoleman kohtaamiseen. Kuolema koskettaa meitä jokaista. Terhokoti on vakavasti sairaan ja hänen läheistensä rinnalla silloin, kun sairaus on erityisen vaativa. Kiireettömästi ja jokaisen omia tarpeita kuunnellen.

Osan Terhokodin toiminnasta mahdollistaa yksityisten ihmisten ja yritysten lahjoitukset sekä vapaaehtoistoiminta. Tukemalla Terhokotia olet osa tarinaamme.

Henkilöstö

Terhokodissa työskentelee 42 vakituista työntekijää. Terhokodin lääkäreillä on palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys. Hoitajat ovat eri tavoin koulutettuja sairaanhoitajia ja lähihoitajia.

  • Terhokotia johtaa KTM Susanna Huuskonen
  • Ylihoitajana toimii TtT Mirja Sisko Anttonen
  • Ylilääkärinä toimii LL Otto Melkas