Hyppää sisältöön

Osastohoito Terhokodissa

Terhokoti on luotettava ja turvallinen saattohoitokoti Helsingissä. Olemme sinun ja läheistesi rinnalla, kun kuolema koskettaa.

Terhokodin osastohoitoon hakeudutaan monista eri syistä. Syynä voi olla esimerkiksi hankalat oireet, kuten kipu tai hengenahdistus ja saattohoito tai läheisen tuentarve.

Suurin osa Terhokodin potilaista on syöpää sairastavia, mutta hoidamme myös esimerkiksi eteneviä neurologisia sairauksia sairastavia (mm. ALS), vaikeasta sydämen tai munuaisten vajaatoiminnasta kärsiviä tai keuhkoahtaumatautia tai keuhkofibroosia sairastavia. Terhokodilla on erityisosaamista nuorten ja lapsiperheiden tukemiseen, erityisvaikeiden oireiden hoitoon ja läheisten tukemiseen.

Terhokodissa hoito perustuu potilaan yksilöllisiin tarpeisiin. Selvitämme yhdessä sinun, läheistesi, lääkärin ja omahoitajan kanssa, millaista hoitoa ja tukea tarvitset. Osastohoidossa saat parhaan mahdollisen kipu- ja oirelääkityksen. Tärkeä osa hoitotyötämme on sinun ja läheistesi tukeminen luopumisessa ja surussa. Lisäksi tarjoamme sinulle ja läheisillesi käytännön tukea kuolemaan liittyvissä asioissa.

Millainen Terhokodin osasto on?

Terhokoti sijaitsee Helsingin Lassilassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Terhokodissa on 17 hoitopaikkaa, 1-2 hengen huoneissa. Huoneista 11 on yhden hengen huoneita ja kolme kahden hengen huoneita. Huoneissa on oma tv, suihku ja wc. Lisäksi Terhokodissa on viihtyisiä aulatiloja, sauna ja kaksi terassia, joihin pääsee myös potilassängyllä.

Läheisesi ovat tervetulleita Terhokotiin ja he voivat olla vierelläsi halutessanne ympäri vuorokauden. Lue lisää ajankohtaisista vierailuohjeista.

Terhokotiin voit halutessasi ottaa mukaan omia hygieniatuotteita, yöpukuja tai muita mukavia vaatteita ja esimerkiksi sisätossut. Valitettavasti emme voi vastata omien vaatteiden pesusta Terhokodissa.

Yksilöllistä hoitoa tarpeesi mukaan

Terhokodissa hoito perustuu jokaisen potilaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Terhokotiin saavuttaessa potilaan sekä hänen läheistensä hoidon ja tuen tarve selvitetään ja potilaalle nimetään omahoitajapari. Yhdessä potilaan, omahoitajan ja lääkärin kanssa potilaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma, jossa kartoitetaan sekä potilaan että läheisten hoidon ja tuen tarpeet. Tämän kautta potilaat ja läheiset tutustuvat omasta hoidosta vastaavaan henkilökuntaan lähemmin.

Kun ajattelet tulevaisuuttasi, mitä siltä toivot? Mikä huolestuttaa sinua eniten?

Tarpeet, toiveet ja huolenaiheet vaihtelevat suuresti potilailla ja läheisillä. Lääketieteellisen hoidon lisäksi työhömme kuuluu tuki kuoleman kohtaamiseen ja arjen helpottamiseen sairauden eri vaiheissa, sekä sinulle itsellesi että läheisillesi. Apunasi on tarvittaessa myös joukko erityistyöntekijöitä.