Hyppää sisältöön

Miten Terhokotiin pääsee?

Olemme sinun ja läheistesi rinnalla silloin, kun sairaus ja kuoleman kohtaaminen vaativat erityistä ammattitaitoa. Kyse voi olla esimerkiksi poikkeuksellisen vaikeahoitoisista oireista tai perheesi erityisestä tuen tarpeesta.

Suurin osa Terhokodin potilaista on syöpää sairastavia, mutta hoidamme myös esimerkiksi eteneviä neurologisia sairauksia sairastavia (mm. ALS), vaikeasta sydämen tai munuaisten vajaatoiminnasta kärsiviä tai keuhkoahtaumatautia tai keuhkofibroosia sairastavia. Terhokodilla on erityisosaamista nuorten ja lapsiperheiden tukemiseen sekä erityisvaikeiden oireiden hoitoon.

Terhokotiin voi hakeutua hoitoon maksusitoumuksella tai omakustanteisesti yksityispotilaana. Maksusitoumuksen Terhokodin hoitoon myöntää HUS Palliatiivinen keskus tai kotikunta. Kysy lisää hoitavalta lääkäriltäsi.

Jos haluat tulla hoitoon omalla kustannuksella, ota yhteyttä Terhokotiin puhelimitse 09 615 44 66. Hoitosuhteen aloittamiseksi tarvitsemme tiedon diagnoosistasi, sairautesi kulusta, hoitolinjasta ja nykylääkityksestä.

Mitä hoito Terhokodissa maksaa?

Terhokodissa maksusitoumuksella olevalle potilaalle hoito maksaa saman verran kuin kunnallisen sairaalan vuodeosastolla. Omavastuuosuus määräytyy hyvinvointialueen mukaisesti. Terhokoti ei ole teitä laskuttava taho, vaan omavastuuosuuden laskuttaa HUS / oma hyvinvointialueesi.

Hinnat 01.02.2024 alkaen

Sivulla esitetyt omavastuuosuudet ovat osastolla HUSin ja kotisairaanhoidossa Helsingin kaupungin esimerkkejä omavastuuosuuksista vuonna 2024. Voit tarkistaa oman hyvinvointialueesi omavastuuosuuden hyvinvointialueen kotisivuilta.

Osaston vuorokausi 810 €omavastuu 54,60 € 
Lääkärin kotikäynti 300 €omavastuu 21,10 €
Sairaanhoitajan kotikäynti 185 €omavastuu  13,40 € 

Omalla kustannuksella hakeutuessasi maksat osastohoidosta koko vuorokausihinnan. Hinta sisältää kaiken hoidon ja lääkityksen, minkä Terhokodin hoitava lääkäri määrää. Tarvittaessa tukenasi on myös Terhokodin kotisairaanhoito