Hyppää sisältöön

Miten Terhokotiin pääsee?

Olemme sinun ja läheistesi rinnalla silloin, kun sairaus ja kuoleman kohtaaminen vaativat erityistä ammattitaitoa. Kyse voi olla esimerkiksi poikkeuksellisen vaikeahoitoisista oireista tai perheesi erityisestä tuen tarpeesta.

Suurin osa Terhokodin potilaista on syöpää sairastavia, mutta hoidamme myös esimerkiksi eteneviä neurologisia sairauksia sairastavia (mm. ALS), vaikeasta sydämen tai munuaisten vajaatoiminnasta kärsiviä tai keuhkoahtaumatautia tai keuhkofibroosia sairastavia. Terhokodilla on erityisosaamista nuorten ja lapsiperheiden tukemiseen sekä erityisvaikeiden oireiden hoitoon.

Terhokotiin voi hakeutua hoitoon maksusitoumuksella tai omakustanteisesti yksityispotilaana. Maksusitoumuksen Terhokodin hoitoon myöntää HUS Palliatiivinen keskus tai kotikunta. Kysy lisää hoitavalta lääkäriltäsi.

Jos haluat tulla hoitoon omalla kustannuksella, ota yhteyttä Terhokotiin puhelimitse 09 615 66 44. Hoitosuhteen aloittamiseksi tarvitsemme tiedon diagnoosistasi, sairautesi kulusta, hoitolinjasta ja nykylääkityksestä.

Mitä hoito Terhokodissa maksaa?

Terhokodissa maksusitoumuksella olevalle potilaalle hoito maksaa saman verran kuin kunnallisen sairaalan vuodeosastolla. Omavastuuosuus määräytyy kunkin kaupungin ja kunnan julkisen terveydenhuollon mukaisesti.

Hinnat 1.1.2021 alkaen

Sivulla esitetyt esimerkit ovat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien omavastuuosuuksia vuonna 2020.

Osaston vuorokausi 520 €omavastuu 48,90 € 
Lääkärin kotikäynti 250 €omavastuu 15,00 €
Sairaanhoitajan kotikäynti 150 €omavastuu  9,50 € 

Omalla kustannuksella hakeutuessasi maksat osastohoidosta koko vuorokausihinnan. Hinta sisältää kaiken hoidon ja lääkityksen, minkä Terhokodin hoitava lääkäri määrää. Tarvittaessa tukenasi on myös Terhokodin kotisairaanhoito