Hyppää sisältöön

ALS -potilaan elämän loppuvaiheen hoito

Aikataulu:
Tapahtumapaikka: Terhokodissa tai etänä Zoom-sovelluksella

Tervetuloa Terhokodin koulutukseen “ALS-potilaan elämän loppuvaiheen hoito” 27.5.24 klo 8.30-16.00. Tämä koulutus sopii hoitajille tai opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta, ja jotka työskentelevät ALS-potilaiden parissa.

Koulutuksessa tutustumme yleisesti ALS-sairauteen ja sen yleisiin oireisiin. Lisäksi pohdimme hoitotyön keinoja hoitaa ALS-potilasta elämän loppuvaiheessa sekä tukea potilasta ja hänen läheisiään. Koulutus järjestetään hybriditapahtumana. Läsnäolevana osallistujana pääset tutustumaan Terhokotiin tai vaihtoehtoisesti etänä voit osallistua siihen mukavasti omassa ympäristössäsi. Tervetuloa mukaan!

Koulutuksen sisältö:

  • Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon perusteet: Tässä osassa keskitytään palliatiivisen hoidon ja saattohoidon periaatteisiin sekä, mitä tulisi ottaa huomioon ALS-potilaan näkökulmasta.
  • Ennakoiva hoitosuunnitelma ALS-potilaan näkökulmasta: Tässä osassa pohditaan, miten ennakoivan hoitosuunnitelman laatiminen voi tukea ALS-potilasta ja hänen läheisiään elämän loppuvaiheessa.
  • ALS-potilaiden loppuvaiheen yleisimmät oireet ja niiden hoito: Tässä osassa keskitytään siihen, millaisia oireita ALS-sairaus voi aiheuttaa elämän loppuvaiheessa ja kuinka näitä oireita voidaan hoitaa.
  • ALS, kommunikointi ja vuorovaikutus: Tässä osassa käsitellään, kuinka ALS-potilaiden kyky kommunikointiin ja vuorovaikutukseen voi muuttua sairauden edetessä sekä miten potilasta voidaan tukea tässä prosessissa.
  • Fysioterapian ja sosiaaliohjauksen näkökulma ALS-potilaiden tukena: Tässä osassa tutustutaan siihen, miten fysioterapia ja sosiaaliohjaus voivat tukea ALS-potilasta elämän loppuvaiheessa.
  • Läheisten ja hoitohenkilökunnan tuki: Tässä osassa käydään läpi erilaisia tapoja, joilla hoitohenkilökunta voi tukea läheisiä ALS-potilaan elämän loppuvaiheen hoidossa. Lisäksi pohdimme millaisia tuenmuotoja hoitohenkilökunnalle on saatavilla.

Koulutuskokonaisuuden hinta on 100€, sisältäen koulutuspäivän Terhokodissa, aamu- ja iltapäivä kahvin ja pienen suolaisen/makean tarjoilun sekä koulutusmateriaalin. Lounas omakustanteinen. Etäkoulutus toteutetaan Zoom sovelluksella. Linkki tapaamiseen lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen muutama päivä ennen koulutuksen alkua.

Kouluttajat:

Nina Åstrand, Sh, Terhokodin avosairaanhoidon tiiminvetäjä

Miina-Liisa Flinkkilä, Terhokodin kouluttaja, Sh, TtM

Koulutuksessa hyödynnetään erilaisia oppimismenetelmiä, kuten perinteistä luentoa, yhteistä keskustelua ja kysymysten esittämistä sekä videoita, joissa ALS-potilaan läheiset, fysioterapeutit ja Terhokodin lääkärit ja hoitajat kertovat kokemuksistaan ja näkemyksistään.

Viimeinen ilmoittautumispäivä koulutukseen on maanantaina 20.05.24. Terhokoti pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- tai paikkamuutoksiin.

Koulutukseen voit osallistua täyttämällä alla oleviin kenttiin yhteystietosi sekä lisätiedot kenttään laskutustietosi sekä tiedon osallistutko etänä vai paikanpäällä Terhokodissa. Koulutuksesta lähetetään lasku koulutuksen jälkeen.

Mikäli työnantaja maksaa koulutuksen, tarvitsemme seuraavat tiedot:

  • Maksajan nimi ja Y-tunnus
  • Laskutusosoite
  • Verkkolaskuosoite + verkkolaskuoperaattori
  • Mahdolliset laskutettavan antamat viitetiedot, kustannuspaikka, tarkennukset esim. yksikkö, asiatarkastajan nimi tai muita tarkenteita, jotta lasku kohdistuu oikealle taholle

Jos maksaa itse koulutuksen, tarvitsemme osallistujan nimen, osoitetiedot ja sähköpostiosoitteen, johon lasku toivotaan lähetettävän.

Lisätietoa koulutuksesta miina-liisa.flinkkila @ terho.fi ja laskutuksesta taloushallinto @ terho.fi

Jaa somessa: