Hyppää sisältöön

Korvapuustin tuoksu saattohoitokodissa

Tänään on kansallinen korvapuustipäivä.

Leipominen Terhokodissa on enemmän kuin pelkkä korvapuustien tuottaminen. Ihmiset, jotka elävät viimeisiä hetkiään saavat leivonnan tuoksuista tuttua, turvallista oloa. Vaikka he eivät pystyisi syömään tai edes kommunikoimaan, niin heistä näkee sen hetken, kun tuoksu leviää potilashuoneeseen. Useille nousee hymy kasvoille.

Ympäri maailmaa saattohoitokodeissa leivotaan, kuka mitäkin. On todettu sen tuoksun vievän hetkeksi muistoihin joko lapsuuteen tai siihen kun itse leipoi.

Joskus kun koko Terhokoti tuoksuu korvapuustille, omaiset kiertävät sisään tullessaan keittiön oven kautta. Jokainen saa oman lämpimäisensä juoman kera.

Joku meistä sitten kiertää potilashuoneet läpi tuoreiden puustien kanssa levittäen sinne hyvää tuoksua ja turvallisuutta.

Jos niitä jää yli, niin henkilökunta saa myös omansa.

Olen leiponut muutaman kerran Terhossa puusteja ja joka kerta se on yhtä mukavaa. Tosin minun tekemät eivät ole kovin terveellisiä, koska niissä on tosi paljon voita, sokeria, kanelia ja litra punaista maitoa. Teen niistä isoja, yhdeksän tai korkeintaan 12 pellille.

Kirjoittaja Eric Lundgren

Terhokodin vapaaehtoinen

Jaa somessa: