Osastohoito

Osastohoito tarjoaa hyvän, erityistasoa olevan oireenmukaisen hoidon ja potilaan tarpeista lähtevän huolenpidon. Osastohoito tarjoaa myös mahdollisuuden kipu- ja muun oirelääkityksen tehostamiseen, saattohoitoon sekä muiden vaikeiden sairastamiseen liittyvien ongelmien selvittelyyn. Ylilääkärinä toimii LL Emma Hokkila (Palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys).

 

Osastohoidon aikana teemme tarvittaessa mm nesteonteloiden tyhjennyksiä (vatsa ja keuhkopussi) ja erikseen harkituissa tilanteissa voimme antaa punasolu- tai antibioottitiputuksia. Kivun hoidossa käytettävissä on tarvittaessa tablettimuotoisen lääkityksen lisäksi ihon alainen infuusio, suonensisäinen reitti sekä suoraan selkäydintilaan annosteltava lääkitys (intratekaalinen).

 

Hoito perustuu jokaisen potilaan yksilöllisiin tarpeisiin. Jokaisella potilaalla on nimetty omahoitaja hoitojakson aikana. Hoitotyötä ohjaavat eettiset periaatteet näkyvät potilaasta välittämisenä, huolenpitona ja hänen valintojensa tukemisena. Potilaan perheen ja läheisten tukeminen luopumisessa ja surussa on erottamaton osa hoitotyötä.

 

Terhokodissa on 9 kpl yhden hengen ja 5 kpl kahden hengen huoneita, joissa on omat suihkut ja wc. Omien vaatteiden käyttö on sallittua, joskin usein Terhokodin tarjoamat asut ovat hoidollisesti käytännöllisempiä.


Koko Terhokodin sisustuksessa on pyritty kodinomaisuuteen ja läheiset ovat tervetulleita Terhokotiin eikä vierailuaikoja erikseen ole. Läheiset voivat olla potilaan lähellä halutessaan ympäri vuorokauden.