Saattohoidon perusteet 7. ja 14.2.22 klo 12.30-16.00

Hyvä palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta kiinnostunut hoitotyöntekijä tai -opiskelija. Koulutuskokonaisuus keskittyy palliatiivisen hoidon ja saattohoidon perusteisiin; miten turvata ja suunnitella potilaan näköinen elämän loppuvaiheen hoito ja kuolema.

 

Koulutuksen tavoitteena on pohtia lähestyvän kuoleman herättämiä tunteita ja reaktioita potilaan näkökulmasta, lisätä ymmärrystä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon eroista, tutustua ennakoivan hoitosuunnitelman osa-alueisiin ja pohtia miten sitä voisi työssään hyödyntää sekä lisätä ymmärrystä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestämisestä Suomessa. Koulutus on suunnattu palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta kiinnostuneille, työssään kuolevia potilaita kohtaaville hoitotyöntekijöille sekä opiskelijoille. 

 

1. iltapäivä 

 

Tervetuloa ja toisiimme tutustuminen

Palliatiivinen hoito ja saattohoito

Mitä, miksi, missä ja kenelle? 

Tutustuminen Terhokodin toimintaan 

 

2. iltapäivä

 

Tervetuloa 

Elämän loppuvaiheen hoidon suunnittelu – miten pyrkiä turvaamaan potilaan näköinen elämän loppuvaiheen hoito ja kuolema? 

Elämän loppuvaiheessa olevan potilaan kohtaaminen

Puheeksi toiveet, pelot ja huolenaiheet koskien elämän loppuvaihetta, kuolemaa

 

 

Kouluttaja:  

Miina-Liisa Flinkkilä, Terhokodin kouluttaja, Sh, TtM

 

Koulutus toteutetaan Zoom sovelluksella. Linkki tapaamiseen lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen muutama päivä ennen koulutuksen alkua.

 

Koulutuskokonaisuuden hinta on 100€, sisältäen kaksi koululutusiltapäivää (2 x 3,5t) sekä koulutusmateriaalin.

 

Koulutukseen voit osallistua täyttämällä alla oleviin kenttiin yhteystietosi. Koulutuksesta lähetetään lasku koulutuksen jälkeen. 

Mikäli työnantaja maksaa koulutuksen, tarvitsemme seuraavat tiedot:

 

  • Maksajan nimi ja Y-tunnus
  • Laskutusosoite
  • Verkkolaskuosoite + verkkolaskuoperaattori
  • Mahdolliset laskutettavan antamat viitetiedot, kustannuspaikka, tarkennukset esim. yksikkö, asiatarkastajan nimi tai muita tarkenteitä, jotta lasku kohdistuu oikealle taholle

 

Jos maksaa itse koulutuksen, tarvitsemme osallistujan nimen, osoitetiedot ja sähköpostiosoitteen, johon lasku toivotaan lähetettävän.

 

Lisätietoa koulutuksesta miina-liisa.flinkkila@terho.fi 

Lisätietoa laskutuksesta taloushallinto@terho.fi

Ilmoittaudu koulutukseen

Saattohoidon perusteet 7. ja 14.2.22 klo 12.30-16.00