Kosketus saattohoidossa ja työssä jaksamisen tuki 8.9.21 klo 12.30-16.00

Kosketus saattohoidossa ja työssä jaksamisen tuki 8.9.21 klo 12.30–16.00.

 

Hyvä palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta kiinnostunut hoitotyöntekijä tai -opiskelija.

Terhokodin koulutus järjestää yhteistyössä Kunnioittavan kosketuksen kouluttaja, valmentaja Tuula Styrmanin kanssa “Kosketus saattohoidossa ja työssä jaksamisen tuki" -koulutuksen 8.9.21 klo 12.30–16.00.

 

Iltapäivässä pohditaan kosketuksen merkitystä saattohoidossa potilaan, läheisen ja hoitajan näkökulmasta. Koulutuksessa käydään läpi myös konkreettisia kosketuksen menetelmiä ja harjoitteita. Lopuksi pohdimme hoitohenkilökunnan omaa jaksamista saattohoitotyössä sekä miten sitä voisi tukea.

 

Tuula Styrman on tehnyt yhdessä Marika Torniaisen kanssa Kosketus Saattohoidossa -oppaan ja Kunnioittavan kosketuksen käsikirjan. Ote Tuulan haastattelusta Super -lehdestä: 

 

Koskettaminen ei myöskään vaadi erillistä tilaa tai hoitopöytää. Parhaimmillaan kunnioittavan kosketuksen käyttö on, kun sen voi tuoda arkeen perushoitotyön yhteyteen sekä potilaiden että läheisten kanssa.


– On myös olemassa hyviä kipua lievittäviä alueita ja tyynnyttäviä tekniikoita, joita voi lisätä esimerkiksi ihon huoltohetkiin, tueksi mahdollisesti kipua tuottaviin toimenpiteisiin tai lohdutukseksi omaisen kohtaamisessa. (Pesonen E, 2019. Linkki artikkeliin Superlehti.fi

 

Koulutuksen hinta on 40 € (sis. koulutuksen ja sähköisen koulutusmateriaalin). Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus hankkia ”Kosketus Saattohoidossa” e-kirjan alennettuun hintaan 9€ (norm. 25€).

 

Kouluttajat:  

Tuula Styrman, Kunnioittavan kosketuksen kouluttaja, valmentaja

Miina-Liisa Flinkkilä, Terhokodin kouluttaja, Sh, TtM

 

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 06.09.2021, jonka jälkeen lähetämme sähköpostilla Zoom-linkin koulutukseen. 

 

Mahdolliset peruutukset on tehtävä ilmoittautumisajan kuluessa. Perimme 50% koulutusmaksusta, jos peruutusta ei tehdä lainkaan. Osoitekohtaan pyydetään laittamaan osoite, johon lasku lähetetään. Muita laskutustietoja voi lisätä viesti -osioon.

 

Lisätietoja koulutuksesta miina-liisa.flinkkila@terho.fi

Ilmoittaudu koulutukseen

Kosketus saattohoidossa ja työssä jaksamisen tuki 8.9.21 klo 12.30-16.00Laskutustiedot