Hoitoon Terhokotiin

Terhokoti on hoitanut 25 vuotta vaikeita eteneviä tauteja sairastavia potilaita. Terhokoti edustaa pitkälle kehittynyttä ammattitaitoista saatto- ja oireenmukaista hoitoa Suomessa. Suurin osa potilaista on tullut hoitoon kaupunkien maksusitoumuksilla. Terhokoti tarjoaa turvallista ja lämminhenkistä hoitoa tilanteissa, missä potilaan ja koko perheen on yllättänyt elämää lyhentävä ja vaikeita oireita tuottava sairaus. Pääkaupunkiseudun kuntien talouden tiuketessa tarjoamme osastomuotoista saattohoitoa ja kotisairaanhoitoa myös omakustanteisesti. Terhokotiin voi tulla hoitoon vaikeassa sairaustilanteessa saattohoitoon, oirehoidon tehostamiseen tai omaisen levon mahdollistavaan jaksohoitoon lyhyemmäksikin aikaa. Voimme hoitaa potilaita diagnoosista riippumatta (syöpää sairastavat, neurologiset sairaudet, vaikeat sydän-, keuhko- tai munuaissairaudet). Tiedustelut : Ylilääkäri Juha Hänninen (juha.hanninen@terho.fi tai 050 3658657).

 

Saattohoidossa voimme helpottaa sairauden viime vaiheen aiheuttamia oireita ja tukea läheisiä vaikeassa elämäntilanteessa. Hoitoa toteutetaan sekä kotona että Terhokodin osastolla. Terhokodin henkilökunnan pitkä kokemus ja ammattitaito sekä potilasystävällinen asenne takaavat osaavan ja hyvän hoidon. Lääkäreinä toimivat ylilääkäri Juha Hänninen ja osastonlääkäri erikoislääkäri Irja Öun.

 

Hoitamisen pääperiaatteina on potilaslähtöisyys ja läheisten huomioon ottaminen. Pitkän kokemuksen ja kehittämistyön tuloksena olemme kehittäneet hoitoyhteisön ja -kulttuurin, jossa kysymme aktiivisesti potilaalta ja läheisiltä mitä he toivovat ja mikä heitä parhaiten auttaisi ja toteutamme sen mukaisen hoidon.

 

Otamme potilaita myös periodijaksoille, jolloin hoitava omainen voi levätä tarvitsemansa ajan. Otamme myös huolehtiaksemme kotona olevien potilaiden lääkityksen ja oireiden seurannan sekä lääketieteellisen hoidon. Sekä erikoissairaanhoitajat että lääkäri tekevät kotikäyntejä.

 

Terhokoti noudattaa kansainvälisesti hyväksyttyja hospice periaatteita ja käytäntöjä. Hoitajat ja lääkärit ovat alallla pitkään työskennelleitä ja kokeneita. 

 

Kotisairaanhoitomme kattaa pääkaupunkiseudun ja tarvittaessa ympäristökunnatkin mahdollisuuksien mukaisesti. Hoitajat ovat tavoitettavissa puhelimitse 24 tuntia jokaisena vuoden päivänä ja myös viikonloppuisin on läääkäripäivystys.

Osastohoidossa myös potilaan läheiset ovat kiinteästi mukana hoidossa ja saavat tarvitsemansa tuen ja tiedon läheisensä sairaudentilasta. Läheiset voivat halutessaan myös yöpyä osastolla. Päiväterho tarjoaa vertaistukea sekä hoitohenkilöstön ammatillisesti kokenutta tukea.

 

Terhokodin hoitoon tulemiseksi itsemaksavana potilaana ei tarvita lääkärin lähetettä. Hoidon tarve sekä toteutus arvioidaan yhdessä lääkäri Juha Hännisen kanssa potilaan ja läheisten tarpeiden mukaisesti.


Palaa blogilistaukseen