VAARALLINEN KESÄ

Kesällä kukaan ei ole turvassa nykyään. Punkit vaanivat heinikossa, myrskytuulet pudottavat puiden painavia oksia, hirvet juoksentelevat autojen eteen ja aurinko aiheuttaa syöpää. Rannalla viinin juominen tuhoaa maksan. 

 

Joskus sanottiin, että kaikki mikä on kivaa aiheuttaa hiirille syöpää. Nyt pitää olla koko ajan tietoinen ja varuillaan. Uimaan ei uskalla mennä sinilevän pelossa. Jätin pihalle kumisaappaani ja ampiaiset tekivät sinne pesän! Miten nyt suojaan itseni meren rannalla kyykäärmeiltä?

 

Jos sattuisi selviämään kesästä ilman puutiaisaivokuumetta (olen tietysti ottanut rokotteen), auringonpolttamaa ihoa ja käärmeen pistoa seuraa uusia vaikeuksia. Jos luulit aurinkovoiteen pelastavan melanoomalta, törmäät toiseen vaikeuteen. Osteoporoosiin. Rasvatun ihon läpi ei tule tarpeeksi D vitamiinia ja luut haurastuvat. Voit tietysti juoda maitoa, mutta kestääkö laktoosi-intolerantti suolesi sen?

 

Oma kesäpaikkani on kalliolla meren rannalla. Tuulisella säällä voi hukkua veneen kanssa ellei kaadu liukkaalla kalliolla ja murra lonkkaansa. Viime kesänä rannalla kävi merikotkia, joten sellainenkin voi viedä mennessään.

 

Ajattelin istua sisällä pelastusliivi päällä (jos vaikka sataa rankasti), mahdollisimman kaukana kaikista sähkölaitteista (jos ukkostaa). Kauppalistalla on hyttysmyrkkyä, punkkipihdit, laastaria, särkylääkkeitä ja mukaan otetaan paljon villavaatteita.

 

Kaupan mainoksen mukaan Suomen kesä on vuoden kaunein päivä. Toisen sanonnan mukaan kesä on 2 viikkoa huonoa rekikeliä.

 

Toivotan kaikille turvallista kesää. Hauskanpitoa ja iloa on hyvä turvallisuus syistä välttää. Muistakaa, että aurinko ja luonto ovat vaaratekijöitä, voimme keskittyä sisäiseen henkistymiseen loman ajaksi.


Palaa blogilistaukseen